Tuesday, February 4, 2014

Now businesses can call directly from Lync - Technology Magazine

Telenor og Microsoft går sammen.

Telenor og Microsoft har funnet hverandre. Nå vil de ha et enda tettere felleskap. Telenor har lenge levert Microsofts løsninger til store bedriftskunder hvor kommunikasjonsplattformen Lync har stått i spissen.

Nå skal bedrifter med ned til en ansatt få glede av det samme.

For 269 kroner i måneden kan kunder få en komplett nettskypakke med Office 365 fra Microsoft tett integrert med Telenors bedriftsabonnement på mobil.

Data-tale

Og det koster selvfølgelig litt ekstra, men ikke mer enn at det holder med under 15 kroner dagen. Det dekker alt, inklusive samtaler så lenge de går over kabel, wifi eller innen det dataabonnementet dekker.

Snakker man på mobilnettet går det tellerskritt som vanlig.

– Vi har over en halv million bedriftskunder og mange av dem er i mindre bedrifter. De har allerede en sentralbordløsning, men med den nye koblingen til Office 365 vil vi gjøre hverdagen deres mye enklere. Ikke minst fordi de nå får alt på en faktura, sier direktør for bedriftsmarkedet i Telenor, Marina Lønning.

Hun beskriver løsningen som et slags virtuelt tvillingkort. Mister du mobilen kan du fortsette å ringe via Lync, og den som mottar samtalen vil se at det er du som ringer og det vil se ut som du ringer fra mobilen.

Løsningen til Telenor gjør at det mobile bedriftsnettet nå er helt integrert med Office 365. Telenor vil drive sluttbrukersupport fra Norge.

Les også: Bør bedriften din være på Google+?

Billigere i utlandet

Et av de beste argumentene for løsningen er at brukere på reise i utlandet slipper unna de høye teletakstene.

Når man ringer via wifi eller dataforbindelsen fra mobilen, nettbrettet eller PC-en koster det fra ingen ting til det man betaler for dataforbruket.

IT og tele til de små: Direktør bedriftsmarkedet i Telenor, Marina Lønning, har med seg Microsoft når telegiganten nå skal tilbyr fullt integrert Office og telekommunikasjon i nettskyen til små og mellomstore bedrifter Foto: orv

Moderne

Løsningen Telenor nå lanserer sammen med Microsoft er et svar på noe som allerede har skjedd igjennom fire trender, og som har forvandlet hverdagen til de fleste: BYOD (bring your own device) har veltet inn over oss og gjort at det er brukeren som bestemmer og ikke IT-avdelingen.

Måten vi kommuniserer på har endret seg voldsomt. Vi er stort sett på nett hele tiden og alle bruker skytjenester.

Dette har gjort at bedrifter, store som ørsmå, har vært nødt til å revurdere situasjonen og ta i bruk skytjenester. Og det er de Telenor og Microsoft vil tilby dem.

Bedriftene trenger å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver. De har behov for å ta ut merverdi av mobile arbeidstakere og de trenger å bygge en fremtidsrettet organisasjon. Alt dette får de med det nye tilbudet, lover Telenor og Microsoft.

– Bedriftene må også ta hensyn til at arbeidstakerne vil jobbe når og hvor de vil. Tre av fire jobber tidvis andre steder enn på kontoret. Og snart jobber vi alle i skyen, sier leder for løsninger og konsepter i Telenor, Annelene Næss.

Les også: Tele 2 stopper utbyggingen av mobilnettet

Lagres sikkert

Når så mange bedrifter nå lokkes til å ta i bruk skytjenester er det nok mange som spør seg hvor dataene lagres.

I det nye tilbudet integrerer Telenor sin nettsky og bedriftene. Da er det mange som spør seg om de er tilgjengelig for amerikanerne.

– Vi tar kundenes sikkerhet på største alvor og vi skjønner den usikkerheten som har spredt seg etter Snowdens avsløringer. De norske dataene blir lagret i Europa, nærmere bestemt i Amsterdam og Dublin, hvor de ikke er tilgjengelige for amerikanske myndigheter. Det er bare når det foreligger en rettskjennelse om at det har foregått noe kriminelt at vi gir tilgang, sier direktør i Microsoft Norge, Michael Jacobs.

Les også:

Nettskyen skal være norsk, mener norske bedrifter

Folk vil ha norsk lagring for å unngå amerikansk overvåking  

No comments:

Post a Comment